Splošno


Odhod iz Maribora vsako prvo soboto v mesecu razen v juniju 2024 (8.6.2024)

Odhod iz Miklavža (Globus) ob 5.30 uri. Pobiranja v smeri mesta na avtobusnih postajališčih.
Odhod iz parkirišča za novim Mercator centrom na Cesti prolet. brigad ob 5.45 uri

Pobiranje v smeri Slov. Bistrice, Slovenskih Konjic in Celja po dogovoru

Prihod na Kurešček ob cc. 9.00 – 9.30 ure

Obisk svete maše v cerkvi

Povratek proti domu ob 12.00 uri

Prihod v Maribor do 15.00 ure

Prijave: 041 339 831, 041 660 775

Program

Kurešček je 826 m visok vrh, ki se nahaja južno od Iga in jugozahodno od Želimelj. Kurešček je zadnja leta vse bolj priljubljen romarski kraj vernikov, saj cerkev, ki je posvečena sv. Mariji (Kraljici miru) obiskujejo verniki s celotne Slovenije in tudi tujine.
K Mariji na Kurešček so se naši predniki zatekali že stoletja, cerkev naj bi tam stala že v 15. stoletju. Ker je cerkev postala cilj vedno večjega števila romarjev, so jo v začetku 18. stoletja povečali. Postala je priljubljeno romarsko središče, kamor je pred drugo svetovno vojno romalo več tisoč ljudi.
Po vojni pa je cerkev začela razpadati in od svetišča so ostale le še ruševine. Toda Marija kraja, kjer je stoletja delila mir, ni zapustila. Decembra 1989 je oče in takrat že stalni diakon France Špelič v Medžugorju zaslišal Marijino naročilo: »Obnovite molitev na pozabljenem in zapuščenem kraju!« 10. februarja 1990 se je skupaj z dvema duhovnikoma in nekaj laiki prvič odpravil na Kurešček.
Začela se je obnova cerkve, ki je bila dokončana avgusta leta 1992. Nekdaj pozabljen in zapuščen kraj je zopet postal kraj molitve in svetišče, kjer Marija izpolnjuje svojo obljubo:
»Na tem kraju bom delila mir.«

Cena prevoza: EUR 15,00 (najmanj 30 udeležencev)

Cena vključuje:
- avtobusni prevoz
- duhovno spremstvo

Razpoložljivi odhodi

Na žalost, ni kraji so na voljo na tej turneji v tem trenutku