Splošno

DATUM: 2023

PONAVLJAMO USPEŠNICO IZ L. 2019

CENA: EUR 450,00

Cena vključuje:

 • avtobusni prevoz
 • 5 x polpenzion
 • 5 x kosilo
 • zunanji ogledi po programu
 • vstopnine Čele kula, stolp Avaz, samostan Ostrog
 • lokalno vodstvo
 • spremljanje in organizacije potovanja

Program

 1. DAN: MARIBOR – RUMA - NIŠ

Odhod iz Maribora pri Vinagu  ob 5. uri. Vožnja z avtobusom po avtocesti do hrvaške meje, nato pa  Srbijje s postankom v Rumi za zgodnje kosilo ( roštilj) ,dalje mimo Beograda s postanki do Niša. Ogled starega mestnega jedra z obzidjem; trdnjave in spomenika Ćele kula. Namestitev v hotelu , večerja in nočitev.

 1. DAN: NIŠ - SKOPJE
  Po zajtrku z avtobusom nadaljujemo pot v Skopje in ogled znamenitosti makedonske prestolnice, med drugimi starega kamnitega mostu, cerkev sv. Spasa, Mustafa-Pašine džamije in sprehod po slikoviti stari čaršiji ( vmes kosilo ) Nastanitev v hotelu, prosto popoldan večerja v hotelu in nočitev. Za željne zabave nočni ogled Skopja.
 2. DAN: SKOPJE – OHRID – TIRANA
  Zajtrk, nato vožnja po prelepi Makedoniji mimo Tetova in Kičeva do Ohrida. Nekje vmes postanek za kosilo Skupni sprehod po sončnem mestu z ogledom njegovih spomenikov in cerkva, prosto za nakup spominkov.Popoldne pa slovo od gostoljubnih Makedoncev in vožnja po hriboviti in raznoliki pokrajini, ki je posejana s številnimi brezobličnimi in dokaj nezanimivimi bunkerji, do glavnega mesta Albanije – Tirana. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
 3. DAN: TIRANA – KRUJE - PODGORICA
  Po zajtrku ogled prestolnice Tirane; mesto leži med rekama Erzen in Išmi in je glavno mesto postalo leta 1920, naglo pa je napredovalo in se razširilo šele pod oblastjo Enverja Hoxhe. Široke mestne ulice, ogromni trgi in številna poslopja spominjajo na stare čase; prostran trg na vzhodni strani obdaja mošeja Etem Beya, ki predstavlja najlepši primer pozne islamske arhitekture v Albaniji,na prostranem trgu stoji konjeniški spomenik narodnega junaka Skenderberga,na južni strani pa cesta vodi do ogromne steklene piramidaste zgradbe, nekdanjega mavzoleja Enverja Hoxhe. Vmes kosilo in nekaj prostega časa za samostojne oglede mesta,. Pot nadaljujemo v staro prestolnico Kruje. Mestece, ki leži v vznožju visokega gorovja Sar-Saltiku, se ponaša s slikovito trdnjavo narodnega junaka Skenderberga, v kateri domuje sodoben muzej ter s slikovito staro citadelo, ki daje zavetje številnim cerkvam,mošejam, turškim kopelim ter majhnim lokalom. Pot nadaljujemo preko Skadra v prestolnico Črne gore – Podgorico. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
 4. DAN: PODGORICA – NIKŠIČ – SARAJEVO

Po zajtrku ogled  prestolnice Črne gore ,nekaj prostega za samostojne oglede. Pot nadaljujemo v smeri Nikšiča. Zmes ogled samostana Ostrog, ki priča o izjemno bogati kulturni in zgodovinski preteklosti Črnogorcev. V Nikšiču kosilo in nadaljevanje poti proti Sarajevu z krajšimi postanki. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 1. DAN: SARAJEVO - MARIBOR
  Po zgodnjem zajtrku nadaljujemo z ogledom mesta. Ogledali si bomo stolp Avaz, Gazi Husrev begovo džamijo iz 16. stol., Carevo džamijo z medreso, arkadnim dvoriščem in kupolasto streho, staro pravoslavno cerkev, tipično muslimansko Svrzino kučo ter Principov most, ki danes nosi svoje staro ime Latinska čuprija. Prosto na Baščaršiji, srcu in duši mesta, ki s številnimi trgovinicami, umetnostno obrtnimi delavnicami, kafiči in čevapdžinicami ustvarja vzdušje domačnosti. Kosilo v lastni režiji in pot nadaljujemo z krajšimi postanki proti Mariboru

 

Pridržujemo si pravico do spremembe v programu, ki pa ne vpliva na bistvo izleta.

Razpoložljivi odhodi

Na žalost, ni kraji so na voljo na tej turneji v tem trenutku